Nu op wittewoede.be

Abonneren op feed Nu op wittewoede.be
RSS-feed van wittewoede.be, de site met alle nieuws uit de non-profit door de LBC-NVK, de vakbond van de werknemers uit alle sectoren van zorg, welzijn en cultuur.
Bijgewerkt: 7 min 28 sec geleden

Voer op donderdag 7 februari mee actie voor meer personeel en een betere ouderenzorg

do, 17/01/2019 - 14:45

De LBC-NVK roept de werknemers uit de ouderenzorg op om samen met ons op donderdag 7 februari actie te voeren in Brussel voor meer personeel en een betere ouderenzorg. We spreken af om 10u30 aan het Brusselse Noordstation.

Lees ons pamflet over de actie van donderdag 7 februari.

Hier vind je het overzicht van hoe je die dag makkelijk in Brussel geraakt.

Sectoren: OuderenzorgLees ook:  Samen voor meer personeel en een betere ouderenzorg. Actie op donderdag 7 februari 2019 do 20 dec 2018 -- Redactie

De voorbije jaren kregen de soms moeilijke situaties in woonzorgcentra geregeld aandacht in de pers. Het personeelstekort en de werkdruk zijn in de meeste woonzorgcentra zeer hoog.

Hoe geraak je op donderdag 7 december op de actie ouderenzorg in Brussel?

do, 17/01/2019 - 14:34
Wanneer: do, 07/02/2019 - 10:30Vanuit de Kempen

Inschrijven vóór 31 januari 2019 via lbc-nvk.kempen@acv-csc.be

Mol:
Trein van 08.58u

Turnhout:
Trein van 09.05u

Geel:
Trein van 09.06u

Herentals:
Trein van 09.23u

Vanuit de regio Waas & Dender

Inschrijven vooraf bij je afgevaardigden of op het LBC-NVK nummer 03/765 23 70 (gratis treinticket)

Sint-Niklaas:

Om 9u in het station van Sint-Niklaas (trein vertrekt om 9u24)

Dendermonde:
Om 9u40 in het station van Dendermonde (trein vertrekt om 10u03)

Vanuit de regio Leuven

Denk je er aan om een rail pass te gebruiken? Tickets/rail pass inleveren met naam en rekeningnummer op secretariaat. Bij voldoende inschrijvingen (minstens 20 personen) kan er eventueel een bus ingelegd worden. Graag aantal deelnemers doorgeven aan LBC-NVK.leuven@acv-csc.be

Leuven:
Vanuit station Leuven vertrek 9.29 uur

Aarschot:
Vanuit station Aarschot vertrek 9:12 uur

Tienen:
Vanuit station Tienen vertrek 9:05 uur

Diest:
Vanuit station Diest vertrek 8:53 uur

Vervoersafspraken Actie Ouderenzorg 7 februari 2019

wo, 16/01/2019 - 15:53

Hoe geraak je op donderdag 7 februari in Brussel?

Regio Kempen

Inschrijven vóór 31 januari 2019 via lbc-nvk.kempen@acv-csc.be

Mol:
Trein van 08.58u

Turnhout:
Trein van 09.05u

Geel:
Trein van 09.06u

Herentals:
Trein van 09.23u

Waas & Dender

Inschrijven vooraf bij je afgevaardigden of op het LBC-NVK nummer 03/765 23 70 (gratis treinticket)

Sint-Niklaas:

Om 9u in het station van Sint-Niklaas (trein vertrekt om 9u24)

Dendermonde:
Om 9u40 in het station van Dendermonde (trein vertrekt om 10u03)

Leuven

Denk je er aan om een rail pass te gebruiken? Tickets/rail pass inleveren met naam en rekeningnummer op secretariaat. Bij voldoende inschrijvingen (minstens 20 personen) kan er eventueel een bus ingelegd worden. Graag aantal deelnemers doorgeven aan LBC-NVK.leuven@acv-csc.be

Leuven:
Vanuit station Leuven vertrek 9.29 uur

Aarschot:
Vanuit station Aarschot vertrek 9:12 uur

Tienen:
Vanuit station Tienen vertrek 9:05 uur

Diest:
Vanuit station Diest vertrek 8:53 uur

Antwerpen - Mechelen

Vanuit de regio’s Antwerpen en Mechelen nemen we op volgende tijdstippen samen de trein.

Noorderkempen (Brecht):
De trein van 9:01 uur

Antwerpen-Centraal:
De trein van 9:25 uur

Antwerpen-Berchem:
De trein van 9:30 uur

Mechelen:
De trein van 9:44 uur

Brussel Noord:
De trein van 9:59 uur

Zijn er veel deelnemers aan de actie op jouw werk of kan je afspraken maken met naburige woonzorgcentra dan kan je een bus vragen.
Meer informatie via: lbc-nvk.antwerpen@acv-csc.be of 03/222.70.00

Sectoren: OuderenzorgLees ook:  Voer op donderdag 7 februari mee actie voor meer personeel en een betere ouderenzorg do 17 jan 2019 -- Redactie

De LBC-NVK roept de werknemers uit de ouderenzorg op om samen met ons op donderdag 7 februari actie te voeren in Brussel voor meer personeel en een betere ouderenzorg.

Wie zorgt voor het personeel van het AZ Delta?

vr, 11/01/2019 - 13:30

De vakbondsafgevaardigden van het Roeselaarse AZ Delta-ziekenhuis zijn donderdag 10 januari een personeelscampagne gestart op de verschillende campussen van het ziekenhuis. De militanten van LBC-NVK deelden pamfletten uit aan hun collega’s waarin ze een aantal misstanden aanklagen. Iedereen kreeg ook een zwarte button met de tekst ‘Wie zorgt voor ons’. Zo kunnen de collega’s écht tonen dat ze zich zorgen maken.

Voor de zomervakantie trok de LBC-NVK al aan de alarmbel met de boodschap dat de citroen stilaan uitgeperst was. De afgevaardigden van de LBC-NVK moeten helaas vaststellen dat dezelfde problemen zich nog steeds voordoen: er is te weinig personeel op verschillende diensten, de medewerkers worden superflexibel ingeschakeld, de werkdruk blijft veel te hoog, de overurenteller blijft enkel stijgen,…

Bovendien wil de directie van het ziekenhuis zo’n 13 miljoen euro besparen. Daarvoor moeten 150 personeelsleden afvloeien. Ook dit kan niet zonder gevolgen blijven voor de werkdruk en de personeelsbezetting.

De campagne loopt tot 22 januari. Dan wordt er een uur lang een stil protest georganiseerd aan de hoofdingangen van de vier campussen van het ziekenhuis. De LBC-NVK hoopt dat de directie op deze manier wakker geschud wordt en echt iets aan deze problemen doet.

Sectoren: ZiekenhuizenLees ook:  In de ziekenhuishervorming worden nergens middelen voorzien om de werkdruk aan te pakken di 7 mrt 2017 -- Redactie

Vakbondssecretaris Ine Hermans schrijft naar aanleiding van alweer een nieuwe reorganisatie in een ziekenhuis een open brief aan minister De Block. Ine klaagt aan dat er in de ziekenhuishervorming nergens middelen worden voorzien om de werkdruk aan te pakken.

Directie Sint-Andriesziekenhuis Tielt kondigt 25 naakte ontslagen aan wo 27 nov 2013 -- Lieven Blomme

Op de bijzondere ondernemingsraad van vrijdag 22 november kondigde de directie van het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt aan dat ze 25 banen wil schrappen. Op 29 november start de LBC-NVK onderhandelingen met de directie om de ontslagen te vermijden.

Bijkomende aanwervingen Europa Ziekenhuizen dankzij LBC-NVK wo 29 jun 2016 -- Redactie

In de Brusselse Europa Ziekenhuizen is er een groot personeelstekort.

Nieuwe ziekenhuisfinanciering moet uitgaan van gegarandeerde en op zorgnoden gebaseerde personeelsnormering di 25 mrt 2014 -- Mark Selleslach

Op maandag 24 maart meldde Zorgnet dat 4 op 10 ziekenhuizen verlies maken. De werkgeversorganisatie pleit voor een nieuwe ziekenhuisfinanciering. De LBC-NVK wil dat die uitgaat van gegarandeerde en op zorgnoden gebaseerde personeelnormen.

Rusthuis in actie tegen schrijnend personeelstekort wo 5 sep 2018 -- Redactie

Het personeel van residentie ‘t Spelthof in Binkom voerde op dinsdag 4 september actie. Al maanden heerst in het woonzorgcentrum een schrijnend personeelstekort.

Geslaagde actie DVC Sint-Jozef klaagt personeelstekort aan do 18 mei 2017 -- Redactie

Op donderdag 18 mei 2017 voerden 500 werknemers, bewoners, familieleden en sympathisanten van DVC Sint-Jozef in Antwerpen actie voor meer personeel.

Méér loon en een eindejaarspremie voor de vroegere zelfstandige kinderopvang

vr, 21/12/2018 - 13:48

Goed nieuws voor wie in de vroegere zelfstandige kinderopvang werkt, de zogeheten 'Trap 2B'. Dankzij het vakbondswerk van de LBC-NVK krijgen die werknemers deze maand voor het eerst een eindejaarspremie. Ook hun loon verhoogt binnenkort. We vertellen je er graag alles over tijdens een reeks infoavonden die we begin volgend jaar organiseren.

Sectoren: KinderopvangLees ook:  Lonen zelfstandige kinderopvang verhoogd do 23 apr 2015 -- Fatiha Dahmani

Het onderscheid tussen de zelfstandige kinderopvang en de reguliere sector wordt weggewerkt. Er blijft maar één soort kinderopvang over, de vergunde kinderopvang. In een aantal stappen krijgen de zelfstandige kinderopvanginitiatieven dezelfde financiering als de reguliere sector. De LBC-NVK zorgt ervoor dat wanneer de subsidies aan de initiatieven stijgen, ook de lonen van de werknemers verhoogd worden.

Een nieuw sociaal akkoord voor de Vlaamse non-profit. Pamflet kinderopvang wo 13 jun 2018 -- Fatiha Dahmani

Goed nieuws voor alle werknemers! Het nieuw sociaal akkoord kwam er niet zomaar vanzelf.

Samen voor meer personeel en een betere ouderenzorg. Actie op donderdag 7 februari 2019.

do, 20/12/2018 - 10:12

De voorbije jaren kregen de soms moeilijke situaties in woonzorgcentra geregeld aandacht in de pers. Het personeelstekort en de werkdruk zijn in de meeste woonzorgcentra zeer hoog. Van werkbaar werk is vaak geen sprake meer. Slechts de helft (48%) van de werknemers in de ouderenzorg heeft een werkbare job! Deze problemen zijn niet nieuw en zijn ook niet de schuld van de werknemers.

Sectoren: OuderenzorgLees ook:  Generatiepactjobs chauffeurs dagverzorgingscentra gered ma 3 dec 2018 -- Olivier Remy

Eind 2016 besliste Vlaams minister van Werk Muyters (NVA) om de jongerenbonus in de non-profit af te schaffen. De jongerenbonus was van oorsprong een federale maatregel.

Welkom eindejaarspremie 2018 ouderenzorg, PVT, revalidatiecentra en beschut wonen ma 12 nov 2018 -- Redactie

Goed nieuws. In december komt je eindejaarspremie eraan. Het is voor alle duidelijkheid niet sinterklaas die ze brengt en al evenmin is het de kerstman die passeert.

Graag een diploma verpleegkundige of zorgkundige behalen? Grijp nu je extra kans in 2018! do 8 nov 2018 -- Redactie

Nadat er een eerste groep gestart is kan er in het schooljaar 2018-2019 een bijkomende groep werknemers van de sector met behoud van loon een volwaardige opleiding tot verpleegkundige (HBO5 of bach

Hou je klaar voor een actie in de gehandicaptenzorg op vrijdag 22 februari 2019

di, 18/12/2018 - 10:22

De LBC-NVK wil niet dat de hele sector van zorg voor kinderen en jongeren met een beperking op zijn kop gezet wordt omdat de Vlaamse regering persé de persoonsvolgende financiering wil invoeren. We willen niet dat de Vlaamse regering de persoonsvolgende financiering opdringt aan ouders die de zorg willen toevertrouwen aan de organisaties die die kwalitatieve zorg op zich nemen. De LBC-NVK eist extra investeringen zodat de echte problemen van de werkdruk en de wachtlijsten in heel de sector (jongeren en volwassenen) kunnen worden aangepakt.

Sectoren: Gehandicaptenzorg, jongerenwelzijn en welzijnswerkLees ook:  Opvoeders voeren actie aan kabinet Vandeurzen voor veilige zorg ma 7 mei 2018 -- Redactie

Op maandag 7 mei 2018 voerden enkele honderden opvoeders en leerkrachten actie aan het kabinet van minister van Welzijn Jo Vandeurzen in Brussel.

Eerste stakingsdag op maandag 7 mei voor veilige zorg in de opvoedingssector wo 25 apr 2018 -- Fatiha Dahmani

Na acties in de instellingen willen wij onze eis voor voldoende middelen en personeelsomkadering ook duidelijk maken aan het kabinet van minister Vandeurzen zelf.

LBC-NVK non-profit voert actie voor meer personeel bij het Koninklijk Instituut Woluwe wo 18 apr 2018 -- Redactie

Op maandag 16 april voerden de werknemers van het Koninklijk Instituut Woluwe actie voor meer middelen en meer personeel tegen de toenemende agressie vanwege leerlingen en bewoners.

205 extra jobs sector minderjarige personen met een handicap (MFC) ma 15 okt 2018 -- Fatiha Dahmani

Dankzij onze wittewoede-acties is er in het nieuw sociaal akkoord van 8 juni 2018 (VIA 5) afgesproken dat er ook in de sector gehandicaptenzorg voor minderjarigen 205 voltijdse jobs bijkomen.

Dak- en thuislozenzorg is geen taak van een bewakingsfirma

vr, 14/12/2018 - 13:21

In Mechelen, net zoals in vele andere steden en gemeenten, wordt tijdens de koude wintermaanden extra opvang voor daklozen georganiseerd. Daarvoor heeft het Sociaal Huis Mechelen in een woning 15 bedden ter beschikking. Dat die opvang er is, is uiteraard een goede zaak. Maar dat een commerciële bewakingsfirma als G4s ’s nachts voor de opvang instaat, is dat niet. G4s zou bovendien extra middelen krijgen om ook een deel van de hulpverlening op zich te nemen. Volgens het stadsbestuur Mechelen werd een andere partner gezocht omdat het CAW niet wilde meewerken. Maar bij het CAW kwam nooit een vraag toe naar samenwerking.
Blijkbaar probeert men nu in Mechelen wat de LBC-NVK zo’n anderhalf jaar geleden met succes wist te verhnderen in Antwerpen. Ook daar wou het stadsbestuur/OCMW een aantal maatschappelijke voorzieningen op de commerciële markt gooien. Opvang, ondersteuning en hulpverlening uitbesteden aan een commerciële bewakingsfirma kan niet door de beugel. Zorg en begeleiding van mensen is geen taak van een bewakingsagenten. Hulpverlening en de winstlogica van een commerciële firma gaan echt niet samen

Een verrassende aanpak in een stad als Mechelen, die nochtans het toonbeeld tracht te zijn van dialoog en sociale aanpak. We hopen dan ook dat het Mechelse stadsbestuur dringend deze vreemde toestand recht zet, en in overleg met de sociale sector tot een juiste aanpak komt. Een sociaal beleid en kwaliteitsvolle zorg biedt je met gekwalificeerd personeel dat over de nodige expertise en ervaring beschikt.

Sectoren: Gehandicaptenzorg, jongerenwelzijn en welzijnswerkLees ook:  Sociale sector verzet zich tegen uitbesteding sociaal werk vr 1 jul 2016 -- Redactie

Op donderdag 30 juni voerde de sociale sector in Antwerpen een tweede keer actie tegen de uitbesteding van het sociaal werk. Want dat is wat het Antwerpse stadsbestuur doet.

Werknemers verzetten zich tegen uitbesteding sociale zorg door Antwerps stadsbestuur di 31 mei 2016 -- Werner Van Mierlo

Ondanks de gietende regen verzamelden enkele honderden actievoerders uit de sociale sector maandagavond 30 mei aan het stadhuis van Antwerpen.

LBC-NVK wil geen uitbesteding of afslanking technische dienst GZA vr 15 nov 2013 -- Redactie

De directie van de Gasthuiszusters Antwerpen (GZA) lichtte op de bijzondere Ondernemingsraad van 5 november de vakbondsafvaardiging van de LBC-NVK in over haar plan om de technische dienst grondig

Hogere personeelsnormen en geen uitbesteding van keuken- en onderhoudsploegen ma 28 dec 2009 -- Redactie

Vanaf 1 januari 2010 treedt het woonzorgdecreet in werking. Met dat decreet wil de Vlaamse Regering het zorgaanbod voor ouderen beter op elkaar afstemmen en de erkenningsnormen samenbrengen.

LBC-NVK houdt uitbesteding tegen in AZ Groeninge do 18 jun 2009 -- Redactie

Met de slagzin "Zorg voor de mensen, niet voor de commerce!" riepen we begin juni op voor een solidariteitsactie met de werknemers van AZ Groeninge, een groot ziekenhuis te Kortrijk.

Ook studenten in verzet tegen vermarkting sociaal werk in Antwerpen do 27 okt 2016 -- Redactie

Op donderdag 27 oktober verzamelden honderden sociale werkers en hun cliënten op het Mechelse plein in Antwerpen.

De pakkende getuigenis van Eleanor de Guzman

vr, 07/12/2018 - 20:59

Vandaag, vrijdag 7 december kwam de Filipijnse Eleanor de Guzman getuigen voor de Nationale Belangengroep Ziekenhuizen. (Deze ‘Nationale Belangengroep’ is de tweemaandelijkse bijeenkomst van de LBC-NK-militanten die in de ziekenhuissector actief zijn.) Haar pakkende verhaal kreeg elke militant stil.

De meeste Filipijnen zijn arm, het inkomen van meer dan 50% van de bevolking zit onder de armoedegrens. Deze situatie wordt alleen maar erger door de belastingshervormingen van president Duterte. De prijzen van voeding en brandstoffen blijven stijgen. De meeste Filipijnen verdienen te weinig om in hun eigen onderhoud te voorzien.

Zo’n situatie lokt verzet uit, en vele Filipijnse vakbondsmensen ijveren voor hogere lonen en betere werkomstandigheden. Dat activisme zint de overheid niet, voor wie syndicalisten criminelen en terroristen zijn. De regering ziet elke kritiek als een poging tot destabilisatie van het land. Daarom worden vakbondsmensen zonder meer opgepakt en opgesloten. Of erger nog: vermoord. Ook advocaten die de verdediging van deze syndicalisten op zich nemen, wacht hetzelfde lot.

Zo verging het ook Eleanors man, die in februari 2018 werd gearresteerd. Niet minder dan 12 zwaarbewapende agenten overmeesterden hem en voerden hem geblinddoekt mee in een bestelwagen. Kort daarvoor was Eleanors vader opgepakt. Zij zijn slechts 2 van de 540 politieke gevangenen die op de Filipijnen in de gevangenis zitten. Onder hen zijn er ook 40 ouderen en 5 minderjarigen. Enkel en alleen omdat ze opkwamen voor meer rechten, voor betere lonen en arbeidsvoorwaarden.

Sociale bewegingen en vakbonden in de Filipijnen, maar ook in bijvoorbeeld Colombia en Guatemala zijn het slachtoffer van staatsrepressie. Vele vrouwen zoals Eleanor hopen hun man of vader gauw terug te zien. Daarom voert de LBC-NVK maandag actie, samen met het actieplatform 'Stop the Killings' om aandacht te trekken voor het lot van de vele activisten uit het Zuiden.

Meer informatie over de actie lees je hier: https://stopthekillings.be/nl

Lees ook:  Stop the Killings en LBC-NVK komen op voor sociale bescherming vr 9 dec 2016 -- Zakaria Sellam

De LBC-NVK, actieplatform Stop the Killings en de 11.11.11-campagne voor sociale bescherming bundelden de krachten en trokken op 8 december gezamenlijk aan de alarmbel.

Neem deel aan de nieuwe campagne van stop the killings ma 5 dec 2016 -- Michael Vandenb...

Pensioenen, veilige werkomstandigheden, een toegankelijke gezondheidszorg: in heel veel landen is sociale bescherming alles behalve vanzelfsprekend.

Stop the Killings reikt award uit aan Colombiaanse activist do 11 dec 2014 -- Maarten Brys

Tien jaar al, komt het actieplatform Stop the Killings op voor de mensenrechten van journalisten, vakbondsmensen en activisten in het Zuiden.

Stop the Killings reikt mensenrechtenawards uit do 12 dec 2013 -- Maarten Brys

Naar jaarlijkse gewoonte voerde het platform Stop the Killings actie op tien december. Niet toevallig op deze datum, want op 10 december vieren we de dag van de mensenrechten.

Generatiepactjobs chauffeurs dagverzorgingscentra gered

ma, 03/12/2018 - 13:29

Eind 2016 besliste Vlaams minister van Werk Muyters (NVA) om de jongerenbonus in de non-profit af te schaffen. De jongerenbonus was van oorsprong een federale maatregel. In 2015 werd de bonus, in het kader van de zesde staatshervorming, overgeheveld naar Vlaanderen. Waar minister Muyters prompt besliste om de jongerenbonus af te schaffen.

Zowat 800 jongeren dreigden daardoor hun job te verliezen. Nochtans deden zij werk met een bijzonder grote maatschappelijke en menselijke waarde. Dat bewezen de filmpjes met de verhalen van chauffeur Benoit die ouderen ophaalt en naar een dagbestedingscentrum brengt, met dat van animatrice Daniëlle uit de ouderenzorg of tenslotte dat van Liesje die werkt als kindbegeleidster.

In de zomer van 2017 werden de jobs in de kinderopvang al omgezet in reguliere tewerkstelling. Wat de jobs in de ouderenzorg betreft bleven wij zoeken naar een oplossing.

Voor de chauffeurs die ouderen ophalen en naar een dagverzorgingscentrum brengen is die er nu gekomen. Wij zijn er samen met de werkgevers in geslaagd om die jobs om te zetten in sociale maribel jobs. Dat is een systeem dat verminderingen van de werkgeversbijdrage in de sector van de non-profit omzet in tewerkstelling.

Voor de 42 jongeren die de animatiewerking ondersteunen in de dagverzorgingscentra voor ouderen is er voorlopig geen oplossing. Daardoor krijgen niet alleen heel wat jongeren niet langer de kans op een zinvolle baan in de ouderenzorg maar verliezen ook heel wat ouderen capabele en gemotiveerde animatoren. En dàt is de verantwoordelijkheid van de Vlaamse minister van Werk Muyters.

Sectoren: OuderenzorgLees ook:  Minister Muyters schrapt 800 jongerenbanen in de non-profit wo 26 okt 2016 -- Mark Selleslach

Vakbonden en werkgeversorganisaties uit de non-profit zijn ongerust over een besparingsmaatregel van minister van Werk Muyters uit de begrotingsopmaak voor 2017.

Minister Muyters wil de job van Benoit afschaffen di 8 nov 2016 -- Redactie

Een nieuwe dag, een nieuwe domme besparingsmaatregel. Ja hoor, deze keer wil minister Muyters de generatiepactjobs afschaffen.

Minister Muyters wil de job van Daniëlle afschaffen di 8 nov 2016 -- Redactie

Een nieuwe dag, een nieuwe domme besparingsmaatregel. Ja hoor, deze keer wil minister Muyters de generatiepactjobs afschaffen.

Minister Muyters wil de job van Liesje afschaffen di 8 nov 2016 -- Redactie

Een nieuwe dag, een nieuwe domme besparingsmaatregel. Ja hoor, deze keer wil minister Muyters de generatiepactjobs afschaffen.

Werknemers Natuurpunt voeren actie in Mechelen

vr, 23/11/2018 - 16:28

Enkele tientallen werknemers van de vzw Natuurpunt voerden op vrijdag 23 november een symbolische actie. Geheel in lijn met de activiteiten van de vzw wandelden ze van de hoofdzetel van Natuurpunt in Mechelen naar het bezoekerscentrum in natuurgebied Muizen waar ze bij een kom soep of een mok warme choco meer uitleg kregen van de vakbondsdelegatie. Wij spraken met Koen Grolus, vakbondsafgevaardigde van de LBC-NVK bij Natuurpunt.

Koen, wat is er in Natuurpunt aan de hand?

Wel, spijtig genoeg rommelt het al een tijdje in onze vzw. Natuurpunt is dan ook een beetje een speciale organisatie. Op minder dan twintig jaar tijd zijn wij enorm gegroeid. Ondertussen werken er bijna 500 mensen, tellen wij enkele duizenden vrijwilligers en hebben we meer dan 100.000 leden. Duidelijk geen kleine vzw dus. In totaal beheren wij 24.000 hectare natuurgebied met een budget van 48 miljoen euro per jaar. De kern van het probleem is dat de directie en de raad van bestuur een verschillende visie hebben op hoe Natuurpunt moet georganiseerd worden en hoe onze organisatie moet evolueren.

Wat hebben jullie als werknemers daarmee te maken?

Wel het probleem is acuut geworden door het plotse en onverwachte ontslag van de algemeen directeur door de raad van bestuur. Wij, het personeel, vinden dat een verschil in visie uitgepraat moet worden en dat men er alles aan moet doen om er samen uit te geraken. Natuurpunt is altijd een vereniging geweest die het moet hebben van consensus. Dat wil niet zeggen dat we geen harde standpunten kunnen innemen of zo maar wij streven altijd naar een consensus. Problemen uitpraten en oplossen hoort daarbij. Dat is ook onze maatschappelijk sterkte.

En dat is niet gebeurd?

Dat is bij het ontslag van de directeur niet gebeurd. Integendeel. Op de werknemers kwam dat ontslag heel bedreigend over. Mensen dachten dat als de directeur van de ene op de andere dag ontslagen kan worden, dan bestaat dat risico voor iedereen. Bovendien doken er heel wat documenten op die wezen in de richting van een herstructurering. Dat heeft voor heel wat onrust bij het personeel gezorgd. Zeker als de raad van bestuur die herstructurering zelf zou aansturen, wat een van de plannen was. Wij hebben ons daar dan ook zeer zwaar tegen verzet. Vanuit de raad van bestuur heeft men ons nu gegarandeerd dat daar helemaal geen sprake meer van is. Wij willen dat geloven maar zoals men zegt the proof of the pudding is in the eating.

Ik wil ook even benadrukken dat er in Natuurpunt helemaal geen conflict is tussen de werknemers en de vrijwilligers. Trouwens driekwart van de werknemers zijn naast hun job ook nog eens vrijwilliger in de locatie waar zij wonen. Dus wij kennen Natuurpunt zowel vanuit het standpunt van de werknemers als vanuit dat van de vrijwilligers. Wij hebben zeer veel voeling met de vrijwilligers en willen benadrukken dat wij die voeling willen behouden en dat die ook nooit in gevaar gekomen is. Soms heeft men dat willen laten uitschijnen. Dat is ook zo in de pers verschenen maar dat is het laatste van onze wensen.

Vandaag houden jullie een symbolische actie. Wat zijn jullie volgende plannen?

Volgende week zaterdag is er in Gent een algemene vergadering van de vereniging. Afgevaardigden van alle afdelingen komen dan samen en daar liggen een aantal moties voor vanuit de vrijwilligers die die zaken aankaarten. Wij wachten af wat daarmee gaat gebeuren. Geraken we er daarmee niet uit dan zullen wij verder actie ondernemen.

Sectoren: Socioculturele sectorMaatwerkbedrijven

De LBC-NVK tekent cao voor 30-urige werkweek bij Femma

wo, 21/11/2018 - 15:37

Vanaf 1 januari 2019 gaan de werknemers van vrouwenbeweging Femma voltijds 30 uren werken, met behoud van loon. Zo wil de organisatie het makkelijker maken voor het personeel om een goed evenwicht te vinden tussen werk en privé. Nogal wat mensen worstelen met een goeie verdeling tussen werk, kinderen, huishouden, tijd voor de partner,… Meestal kiezen vrouwen dan voor deeltijds werken. Met een veralgemeende werkweek van 30 uren hoeft dat niet. Dan werken mannen en vrouwen allebei minder, komt er een betere taakverdeling, en meer evenwicht.

Deze regeling is een experiment, dat onder meer opgevolgd wordt door onderzoekers van de Vrije Universiteit Brussel. Wat doen de werknemers met de extra vrije tijd? Voelt men zich fitter? Maakt de regeling Femma aantrekkelijker als werkgever?

De organisatie pleitte al langer voor de invoering van kortere werkweken. Maar nu voegt men ook de daad bij het woord. Zo kan men in eigen huis de effecten van arbeidsduurvermindering in kaart brengen en die delen met beleidsmakers en het grote publiek.

De LBC-NVK, als vakbond, is blij met deze stap en kijkt samen met de werknemers uit naar dit boeiende experiment.

(foto Femma vzw)

Sectoren: Socioculturele sector

Welkom eindejaarspremie 2018!

wo, 14/11/2018 - 10:34

Goed nieuws. In december komt je eindejaarspremie eraan. Het is voor alle duidelijkheid niet sinterklaas die ze brengt en al evenmin is het de kerstman die passeert. Het is eerst en vooral je welverdiende loon naar werk, voor al je inzet in de sector. Maar door werken alleen valt die eindejaarspremie ook niet vanzelf uit de lucht. De premie is het resultaat van het vakbondswerk van de LBC-NVK en een bewijs dat we voor alle werknemers van de sector gaan.

Het bedrag van je eindejaarspremie 2018 weten? Check je sector: Sectoren: ZiekenhuizenThuisverplegingSocioculturele sectorRode kruisGezinszorgGehandicaptenzorg, jongerenwelzijn en welzijnswerkDiensten en centra voor gezondheidspromotie en preventieSector gezondheidsondersteunende dienstenKinderopvangRevalidatiesectorOuderenzorgMaatwerkbedrijvenCentra voor geestelijke gezondheidszorg

Graag een diploma verpleegkundige of zorgkundige behalen? Grijp nu je extra kans in 2018!

do, 08/11/2018 - 08:14

Nadat er een eerste groep gestart is kan er in het schooljaar 2018-2019 een bijkomende groep werknemers van de sector met behoud van loon een volwaardige opleiding tot verpleegkundige (HBO5 of bachelor) of tot zorgkundige starten.

Sectoren: ZiekenhuizenThuisverplegingSector gezondheidsondersteunende dienstenRevalidatiesectorOuderenzorgLees ook:  Wil je graag een diploma verpleegkundige of zorgkundige halen? di 23 jan 2018 -- Mark Selleslach

In het schooljaar 2018 kan opnieuw een groep werknemers van de sector met behoud van loon een volwaardige opleiding tot verpleegkundige (HBO5 of bachelor) of tot zorgkundige starten.

“Splits die 24-uren shifts op in 2 of 3. En nog liever vandaag dan morgen.”

di, 23/10/2018 - 13:09

Enkele dagen geleden viel de arbeidsinspectie binnen bij de Antwerpse ambulancedienst Ambuce. De aanleiding daarvoor waren de klachten van werknemers over de werkomstandigheden.

De werknemers presteren per maand een elftal shiften van 24 uur. Tijdens die shiften werken ze natuurlijk geen 24 uur, maar zijn ze wel 24 uur paraat. Het kan dan gebeuren dat ze 2,3 of 4 keer per nacht uitrukken, met telkens enkel een korte rustpauze tussenin. Tel daar nog eens de vervanging van een collega die ziek is of verlof heeft bij, en je weet dat die werknemers op heel korte tijd heel veel uren moeten werken. Bovendien worden niet al die uren betaald, want de werkgever beschouwt die nachten als een soort van wachtdienst. Een praktijk die meer regel dan uitzondering is in de sector.

“Ronduit gevaarlijke toestanden”, aldus Bart Thys, vakbondssecretaris van de LBC-NVK, “Die lange dagen, onderbroken nachten… En je dan in het verkeer wagen en met patiënten werken. Het is een wonder dat er niet meer ongevallen gebeuren. Die 24-uren shiften moeten opgesplitst worden, en liever vandaag nog dan morgen.”

Maar daar schermt de CEO van Ambuce, en bij uitbreiding de hele sector, met de krappe financiering. Ook al kreeg de sector onlangs 35 miljoen euro extra van Minister De Block, toch zijn er geen centen genoeg om meer shifts en meer uren te betalen. Bovendien gedragen tal van kleine diensten zich als cowboys en bieden ze hun diensten tegen dumpingprijzen aan. Dat zet druk op ondernemingen die correct willen werken.

“De overheid heeft twee opdrachten”, besluit Bart Thys, “en die zijn: de sector beter financieren en beter reguleren.”

Sectoren: Sector gezondheidsondersteunende dienstenLees ook:  Lonen labo's, poliklinieken, ambulancediensten, tandarts- en dokterspraktijken verhoogd vanaf 1 januari 2018 di 12 dec 2017 -- Johan Fobelets

Op maandag 11 december 2017 hebben wij samen met de werkgeversorganisaties een nieuwe cao ondertekend die in alle labo’s, poliklinieken, ambulancediensten, tandarts- en dokterskabinetten,… wettelij

LBC-NVK wil geen sociale dumping kinderopvang ma 15 feb 2016 -- Fatiha Dahmani

CD&V pakte in de pers uit met een ambitieus plan om 400 bijkomende plaatsen te creëren in de kinderopvang in Brussel. Daar heeft de LBC-NVK niets op tegen, integendeel.

ACV blijft zich verzetten tegen dumping externe preventiediensten door werkgeversorganisaties vr 3 apr 2015 -- Johan Fobelets

Door het akkoord van 2 maart in de Groep van 10 dreigt drastisch te worden gesnoeid in de financiering van de preventiediensten. Sommige werkgevers van de externe preventiediensten leggen de schuld daarvan bij de vakbonden. Niets is minder waar. Het ACV heeft tot de laatste snik de externe preventiediensten verdedigd.

Directie bergt plannen sociale dumping ZNA op di 27 jan 2009 -- Redactie

Ondertussen is het weer van 5 november vorig jaar geleden dat we met vele honderden actievoerders door de straten van Antwerpen trokken om de plannen van de directie van ZNA om het schoonmaak- en k

LBC-NVK organiseert grootschalige vorming afgevaardigden rond nieuwe functieclassificatie

wo, 17/10/2018 - 14:13

Vanaf 1 oktober 2019 krijgen de werknemers van diverse zorgsectoren een nieuwe functieclassificatie en nieuwe loonbarema’s. Een nieuwe functieclassificatie en nieuwe barema’s invoeren voor ongeveer 54.000 werknemers is niet niks.

Om de vakbondsafgevaardigden van de LBC-NVK in de ouderenzorg, de revalidatiesector, de psychiatrische verzorgingstehuizen en de initiatieven beschut wonen zo goed mogelijk voor te bereiden organiseert de LBC-NVK vijf vormingsdagen. In totaal zullen meer dan 500 vakbondsafgevaardigden een opleiding volgen. Zij zullen in de begeleidings- en de beroepscommissies een belangrijke rol spelen.

De eerste vormingsdag vond plaats op maandag 15 oktober. Een kleine honderd vakbondsafgevaardigden uit Vlaams-Brabant kregen een hele dag les over de nieuwe functieclassificatie en de nieuwe loonbarema's. Best zwaar maar toch ook wel zeer nuttig.

"Mijn collega’s zijn wel bezig met die nieuwe functieclassificatie. Ze vragen mij nu al vaak wat er van IFIC aan is en hoeveel ze gaan verdienen. Na deze vorming voel ik mij in staat om hen een deftig antwoord geven,” onderstreept vakbondsafgevaardigde Lucia het belang van de vormingsdag.

In de periode maart-april voorzien we in alle provincies informatiemomenten voor de werknemers uit de diverse zorgsectoren. Op 23 april 2019 ontvangen alle werknemers uit de sectoren hun functietoewijzing en bijhorend loonbarema. Tussen eind april 2019 en juni organiseren we dienstverleningsmomenten waar onze leden terecht kunnen met al hun vragen zodat ze de voor hen meest voordelige keuze kunnen maken.

Sectoren: RevalidatiesectorOuderenzorgLees ook:  Niemand mag erop achteruitgaan. Nieuwe classificatie en barema’s voor zorgsectoren di 16 okt 2018 -- Olivier Remy

Vanaf 1 oktober 2019 krijgen de werknemers van diverse zorgsectoren een nieuwe functieclassificatie en nieuwe loonbarema’s.

Nieuwe functieclassificatie en loonschalen voor woonzorgcentra, revalidatiecentra,... vr 28 sep 2018 -- Redactie

Na vele acties en lange onderhandelingen hebben we op 7 juni het sociaal akkoord voor de Vlaamse non-profit met de regering kunnen afsluiten.

Eindelijk een nieuw sociaal akkoord voor de Vlaamse non-profit wo 4 jul 2018 -- Mark Selleslach

Goed nieuws voor alle werknemers! Het nieuw sociaal akkoord kwam er niet zomaar vanzelf.

Niemand mag erop achteruitgaan. Nieuwe classificatie en barema’s voor zorgsectoren

di, 16/10/2018 - 08:40

Vanaf 1 oktober 2019 krijgen de werknemers van diverse zorgsectoren een nieuwe functieclassificatie en nieuwe loonbarema’s. De invoering van de nieuwe barema’s komt er een jaar nadat dit al voor het personeel van de ziekenhuizen en de thuisverpleging werd toegepast.

Een nieuwe functieclassificatie en nieuwe barema’s invoeren is niet niks. Ongeveer 54.000 werknemers van de sectoren die sinds de jongste staatshervorming afhangen van de Vlaamse overheid zullen er in oktober 2019 bij betrokken zijn. In de woonzorgcentra (rusthuizen), de revalidatiecentra, de psychiatrische verzorgingstehuizen, enkele gespecialiseerde of categorale ziekenhuizen en de initiatieven voor beschut wonen start nu de voorbereiding van de invoering van de nieuwe functieclassificatie.

Voor de werknemers van de ziekenhuizen kon de eerste stap van de invoering van de nieuwe loonschalen dit jaar plaatsvinden. Het sociaal akkoord voor deze federale zorgsectoren werd afgesloten in november 2017. Maar het was wachten tot 7 juni 2018 op een sociaal akkoord voor de non-profitsectoren die afhangen van de Vlaamse overheid. Het VIA 5-akkoord bevat 21,7 miljoen euro voor de nieuwe barema’s. De ondertekening van beide sociale akkoorden kwam er niet vanzelf. Ze was het resultaat van lange en vastberaden onderhandelingen en acties waaraan duizenden werknemers uit de sector deelnamen. Deze acties waren onmisbaar om de vakbondsonderhandelaars te steunen.

Gelijk loon voor gelijk werk

De huidige functieclassificatie en barema’s dateren van zo’n 40 jaar geleden. Maar er werden in de voorbije jaren wel al aanpassingen aangebracht. Zo kreeg de LBC-NVK in 2013 gedaan dat alle zorgkundigen hetzelfde barema konden verdienen. Voor functies als animator bestaat er geen duidelijk barema. De oude classificatie verwijst ook naar oude jobs als ‘klerk’ en ‘meestergast’. Gevolg: de directie heeft dan meer mogelijkheden om zelf te beslissen welk barema wordt toegekend.

Al in 2002 was er het besef dat er een nieuwe functieclassificatie moest komen. De sociale partners richtten toen de vzw IFIC op. IFIC ontwikkelt en ondersteunt de opstelling van de functieclassificaties in de non-profit. Het eerste project was dat voor de ziekenhuizen en de ouderenzorg. Daarna werd gestart met de Vlaamse sectoren (zoals de kinderopvang). De opstelling van een sectorale functieclassificatie wordt grondig en wetenschappelijk aangepakt. En daarom duurt zoiets ook jaren.

De functieclassificatie én de loonbarema’s die in 2019 worden ingevoerd, zijn dezelfde als deze die dit jaar van kracht werden in de ziekenhuissector en de thuisverpleging. Voor de vakbonden was het uiterst belangrijk dat het principe van gelijk loon voor gelijk werk behouden bleef. Een zorgkundige of kinesitherapeut in een woonzorgcentrum of revalidatiecentrum hoort hetzelfde te blijven verdienen als in een ziekenhuis.

De nieuwe functieclassificatie is, zoals die voor het ziekenhuispersoneel, van toepassing op alle werknemers. Er is geen onderscheid tussen bijvoorbeeld een verpleegkundige, een diëtiste, een poetshulp en een onthaalmedewerker. Iedereen is werknemer en dus valt iedereen onder de nieuwe barema’s. Ook het principe dat niemand erop achteruitgaat is behouden. Voor een klein aantal werknemers kan het huidige loon hoger zijn dan het nieuwe loonbarema. In zo’n geval kan de werknemer zonder probleem beslissen om het huidige barema te behouden.

Informeren en begeleiden

Alle werknemers van de betrokken sectoren zullen rond 17 oktober 2018 een algemene brief ontvangen van hun directie. Daarin worden de volgende stappen van de invoering van IFIC uitgelegd. Je vakbond LBC-NVK is sinds begin oktober een flyer aan het verspreiden. We gebruiken ook mailings en onze websites – www.lbc-nvk.be en www.wittewoede.be – om leden en werknemers in het algemeen te informeren.

Tussen november 2018 en eind januari 2019 wordt in elke voorziening het voorbereidende werk gedaan. Op 23 april 2019 zullen alle werknemers in de sector hun functie toegewezen krijgen, samen met het nieuwe loonbarema. Ze zullen vanaf dan hun toewijzing kunnen aanvaarden of niet. Of indien nodig in beroep gaan.

In mei en juni 2019 organiseert de LBC-NVK in alle regio’s informatiemomenten en dienstverlening. Ook meer dan 600 LBC-NVK-militanten krijgen vorming over IFIC, hun rol in de begeleidingscommissies en het gebruik van een ‘tool’ om de nieuwe barema’s uit te leggen. Leden van de LBC-NVK (ACV) zullen kunnen rekenen op ondersteuning van hun vakbond om in 2019 de juiste keuze te maken!

Dit artikel verscheen eerder in Ons Recht, het ledenblad van de LBC-NVK.

Sectoren: RevalidatiesectorOuderenzorgLees ook:  Nieuwe functieclassificatie en loonschalen voor woonzorgcentra, revalidatiecentra,... vr 28 sep 2018 -- Redactie

Na vele acties en lange onderhandelingen hebben we op 7 juni het sociaal akkoord voor de Vlaamse non-profit met de regering kunnen afsluiten.

Eindelijk een nieuw sociaal akkoord voor de Vlaamse non-profit wo 4 jul 2018 -- Mark Selleslach

Goed nieuws voor alle werknemers! Het nieuw sociaal akkoord kwam er niet zomaar vanzelf.

205 extra jobs sector minderjarige personen met een handicap (MFC)

ma, 15/10/2018 - 08:54

Dankzij onze wittewoede-acties is er in het nieuw sociaal akkoord van 8 juni 2018 (VIA 5) afgesproken dat er ook in de sector gehandicaptenzorg voor minderjarigen 205 voltijdse jobs bijkomen.

Die jobs zijn broodnodig om in een eerste fase de personeelstekorten en de toenemende agressie op te vangen. De jobs worden daarom ingezet in de begeleiding binnen de verblijf-functie.

Op donderdag 11 oktober 2018 hebben wij, na moeizame onderhandelingen, een akkoord bereikt over de verdeling van de 205 jobs. De aanwerving van die bijkomende collega’s kan onmiddellijk ingaan.

Het werk is nog niet af!

De LBC-NVK heeft keihard gevochten voor die bijkomende jobs. Onze acties leverden resultaten op. Maar we zijn er nog niet.

Iedereen beseft dat de 205 jobs niet volstaan om alle personeelstekorten en alle werkdrukproblemen in de sector op te lossen. Daarom hebben we onmiddellijk een tweede fase afgesproken.

Tegen 1 januari 2019 moeten concrete stappen gezet worden om de leefgroepen “leefbaar” te maken door te zorgen voor kleinere leefgroepen, voor een correcte omkadering door het wegwerken van historische personeelstekorten, … Enkel zo kunnen we tegemoet komen
aan de gewijzigde en complexe zorgvragen.

Tegen 1 januari 2019 moet er ook een werkgroep starten om de werklast van de ambulante werking in kaart te brengen en voorstellen te doen om ook daar de omkadering te verbeteren.

Sectoren: Gehandicaptenzorg, jongerenwelzijn en welzijnswerkLees ook:  Opvoeders voeren actie aan kabinet Vandeurzen voor veilige zorg ma 7 mei 2018 -- Redactie

Op maandag 7 mei 2018 voerden enkele honderden opvoeders en leerkrachten actie aan het kabinet van minister van Welzijn Jo Vandeurzen in Brussel.

LBC-NVK non-profit voert actie voor meer personeel bij het Koninklijk Instituut Woluwe wo 18 apr 2018 -- Redactie

Op maandag 16 april voerden de werknemers van het Koninklijk Instituut Woluwe actie voor meer middelen en meer personeel tegen de toenemende agressie vanwege leerlingen en bewoners.

Sint-Idesbald Roeselare wil meer personeel vr 9 mrt 2018 -- Redactie

Op maandag 26 februari voerden de werknemers van de opvoedingsinstelling Sint-Idesbald in Roeselare actie.

OC Sint-Jozef voert actie voor meer middelen en meer personeel ma 19 feb 2018 -- Redactie

Op maandag 19 februari organiseerden de werknemers van OC Sint-Jozef in Zwijnaarde een actiedag.

Klop is geen part of the job di 6 feb 2018 -- Redactie

Met deze en andere slogans uitten de werknemers van OC Sint-Ferdinand op 5 februari 2018 hun bezorgdheid over het toenemend aantal gevallen van geweld in opvoedingsinstellingen.

Werknemers in actie tegen hoge werkdruk herstelverblijf Crombeen in Burst

do, 11/10/2018 - 09:19

Op woensdag 10 oktober 2018 voerden de werknemers van het Herstelbedrijf Crombeen in Burst, een deelgemeente van Erpe-Mere, actie. Daarmee wilden ze de hoge werkdruk en het tekort aan personeel aanklagen.

De actievoerders kregen de steun van een aantal bewoners. Door de werkdruk en het personeelstekort kan een degelijke zorg aan de bewoners niet meer gewaarborgd worden en dat leidt tot frustraties bij de bewoners èn de personeelsleden.

De problemen worden al maanden aangekaart, maar de directie heeft er geen oor naar. In februari hebben we een eerste overleg gevraagd, maar de directie heeft dat toen geweigerd.

Uiteindelijk was de directie bereid om op woensdag 3 oktober een overleg te organiseren. Maar dat leverde geen concrete resultaten op. Al snel werd duidelijk dat er geen bijkomende aanwervingen zouden komen. De directie schermde met de slechte financiële situatie van het herstelverblijf.

De personeelsvergadering die wij na het overleg organiseerden, besliste om over te gaan tot actie. Het geduld van de werknemers is meer dan op.

Tijdens de actie was niemand van de directie aanwezig. Wij vragen op heel korte termijn een nieuw overleg met concrete voorstellen van de directie om de problemen op te lossen.

Het herstelverblijf maakt deel uit van de VZW Sint-Vincentius - zorggroep Eclips. Die groep baat niet alleen een aantal rusthuizen uit maar voorziet intussen ook in tal van andere zorgvormen. Regelmatig krijgen we ook van de andere vestigingen klachten in verband met de hoge werkdruk.

Wordt vervolgd!

Sectoren: OuderenzorgLees ook:  Actie voor meer personeel aan hoofdzetel Vulpia vr 14 sep 2018 -- Redactie

Vandaag voerden werknemers van ’t Spelthof actie aan het Vulpia-hoofdkantoor in Brasschaat.

Rusthuis in actie tegen schrijnend personeelstekort wo 5 sep 2018 -- Redactie

Het personeel van residentie ‘t Spelthof in Binkom voerde op dinsdag 4 september actie. Al maanden heerst in het woonzorgcentrum een schrijnend personeelstekort.