Aantal onthaalouders blijft dalen

do, 06/07/2017 - 09:15 -- Redactie

Eerder kon je in het nieuws lezen, zien en horen dat het aantal onthaalouders blijft dalen. Al is dit voor ons al lange tijd geen nieuws meer, toch zijn we altijd tevreden met elke vorm van aandacht die de onthaalouders krijgen.

In april 2017 schreven we dat op 10 jaar tijd het aantal onthaalouders met 20% daalden. We deden een oproep om te investeren in duurzame jobs, eerder dan het beroep nog meer uit te hollen door minderwaardige statuten en kortzichtige oplossingen.

We horen Minister Vandeurzen graag zeggen dat hij verder zal werk maken van het volwaardig werknemersstatuut. Ons project waarbij 120 onthaalouders kunnen genieten van een werknemersstatuut is door alle partners positief geƫvalueerd. Het is nu hoog tijd om de volgende stap naar uitbreiding te zetten zodat meer onthaalouders de kans krijgen om als werknemer aan de slag te gaan of te blijven.

Aangezien het huidig gebrekkig statuut nog enkele jaren zal blijven bestaan, is het ook hoognodig om een aantal dringende verbeteringen aan te brengen, zoals bijvoorbeeld een hogere onkostenvergoeding en een betere sociale bescherming bij ziekte. Dat is alvast de visie van de LBC-NVK op de gezinsopvang. Wedden dat er dan minder onthaalouders zullen stoppen en meerdere in het beroep zullen stappen?

Tot slot, willen we even de cijfers corrigeren die naar aanleiding van de reportage op het VTM-nieuws werden meegedeeld. Het brutoloon in het werknemersstatuut bedraagt geen 1300 euro maar wel 1.622,48 euro. Daarnaast is bij een voltijdse arbeidsovereenkomst een belastingsvrije onkostenvergoeding van 486,74 euro voorzien.

Fatiha Dahmani, sectorverantwoordelijke kinderopvang LBC-NVK

Reacties

Door Ingrid op

Ik blijf er mee voor gaan, zodat elke onthaalouder die dit wenst, mee zou kunnen instappen in het werknemersstatuut. Maar ook aan dit werknemersstatuut moeten er nog veel verbeteringen aan komen. Nl. Een betere verloning voor zoveel uren per week, meer vakantiedagen om het kunnen vol te houden, eindejaarspremie, maaltijdcheques, rimpeldagen, ...
Allee, we hebben nog veel werk om het beter te krijgen, maar met hoe meer we hiervoor strijden, hoe meer we kunnen bekomen, dus doe met ons mee, als we opgeroepen worden om mee te doen !

Door Anne op

Met tranen in de ogen stapte ik naar de VDAB omdat voor mij het de beste beslissing was om te stoppen als onthaalouder. Nu verdien ik als kinderbegeleidster met een 19 uren contract netto meer dan vroeger. Als OO werkte ik elke dag 10 uren en dit de hele week, zo kom ik al aan 50 uren. Vorming, gesprekken met ouders en opkuis enz. dat zijn uren die er extra bij kwamen. Nu heb ik vakantiegeld, eindejaarspremie, maaltijdcheques en vervoersomkosten. Mijn vorming is tijdens mijn werkuren en moet ik niet meer zelf betalen. Ik heb zelfs leeftijdsverlof en dat maakt dat ik op mij 55ste slecht 4 halve dagen werk i.p.v. van 5 halve dagen in de week. Ben ik ziek, heb ik geen geldzorgen. Zijn de kindjes ziek, dan heb ik geen geldzorgen. Toch blijf ik dromen dat OO werknemers worden, omdat er geen mooier beroep bestaat. Met een statuut wordt ik morgen terug onthaalouder.