Kom mee actie voeren op 29 maart

do, 10/03/2011 - 00:00 -- Redactie

Zowel in de federale als in de Vlaamse non-profit zijn er dringend nieuwe meerjarenakkoorden nodig. Om ervoor te zorgen dat die er komen, moeten de werknemers uit de non-profit massaal op straat komen. Op dinsdag 29 maart organiseert de LBC-NVK een grote betoging in Brussel.

Waarom moeten onthaalouders mee actie komen voeren?

Sinds vorig jaar zijn de sociale akkoorden in de non-profit definitief afgelopen. De Vlaamse regering heeft in januari eindelijk een voorstel gedaan voor een nieuw sociaal akkoord voor de sectoren die vallen onder haar bevoegdheid. Dat voorstel was totaal onredelijk en onvoldoende en is dan ook zowel door de vakbonden als de werkgevers afgewezen.

“Ver van mijn bed”, zou je als onthaalouder kunnen denken. Niets is minder waar! Voor de LBC-NVK, jullie vakbond, maken onthaalouders deel uit van de non-profit. Daarom vinden wij dat de onthaalouders bij de onderhandelingen voor een nieuw akkoord 2010-2015 betrokken moeten zijn. Het statuut voor onthaalouders is opgenomen in onze eisenbundel.

De onthaalouders kunnen op 29 maart dus niet afwezig blijven. Daarom roepen wij alle onthaalouders op om deel te nemen. Onthaalouders en alle andere werknemers uit de non-profit, samen staan we sterk.

Fatiha Dahmani, sectorverantwoordelijke LBC-NVK

Praktisch

  • Nationale betoging
  • 29 maart 2011 - 10u30
  • Brussel (Koning Albert 2-laan - nabij het noordstation)
  • Meer info op www.wittewoede.be
  • Hoe geraak je er? Bekijk hier de vervoersafspraken
  • Indien je lid bent van LBC-NVK krijg je voor die dag de stakersvergoeding.