Kom naar de nationale non-profit betoging op dinsdag 21 maart in Brussel

do, 02/03/2017 - 09:26 -- Redactie

De werknemers uit zorg, welzijn en cultuur komen op dinsdag 21 maart op straat voor een nieuw sociaal akkoord. Hun strijd wordt ook de witte woede genoemd. Ook jij als onthaalouder maakt deel uit van de witte woede.

Een sociaal akkoord is niet zomaar iets ver van je bed. Het bepaalt de loon- en werkvoorwaarden van de werknemers in de zorg, welzijn en cultuur. Heel concreet is de LBC-NVK er in het sociaal akkoord voor de periode 2010-2015 in geslaagd om 1 miljoen euro voor het proefproject werknemersstatuut onthaalouders vrij te maken.

Dankzij de strijd van de werknemers uit de non-profit konden 120 collega’s sinds 2015 eindelijk hun job uitoefenen als een echte werknemer met alle rechten en plichten die daarbij horen. Een nieuw sociaal akkoord is dus super belangrijk voor jou als onthaalouder.

Maar dat werk is natuurlijk nog lang niet af. Jij weet dat beter dan wie ook. Wij willen dat er in het nieuw sociaal akkoord geld wordt uitgetrokken om het werknemersstatuut uit te breiden en te verbeteren.
Dat gaan we niet kado krijgen van de regering. Daarvoor gaan we op straat moeten komen en samen met de collega’s uit de ziekenhuizen, de gehandicaptenzorg, de kinderopvang, ... actie voeren tot we krijgen waar we recht op hebben.

Kom met je collega’s mee naar de grote non-profit betoging met reuze-meeting en picnic! We spreken vanaf 10u af op de trappen aan de hoofdingang van het Noordstation in Brussel. Samen nemen we dan deel aan de betoging.

Reacties