LBC-NVK wenst alle onthaalouders een fijne dag van de onthaalouder

wo, 12/10/2011 - 00:00 -- Redactie
LBC-NVK wenst alle onthaalouders een fijne dag van de onthaalouder

12 oktober. Dag van de onthaalouder. Vandaag ontvangen alle onthaalouders een prentenboek. Een mooi gebaar dat de LBC-NVK steunt. De LBC-NVK zet de onthaalouders immers al jaren op 12 oktober in de bloemetjes. En natuurlijk blijft het voor ons niet bij één dag. Ook de andere 364 dagen werken we aan een beter statuut voor onthaalouders met een gewaarborgd inkomen, vakantiegeld, een volwaardig pensioen, een volwaardige uitkering bij ziekte..

Wij willen dat jonge mensen zich aangesproken voelen om in deze sector te werken en dat zij niet langer moeten afhaken om financiële redenen. Wij willen dat Vlaanderen zijn bevoegdheid in de kinderopvang ten volle gebruikt om het volwaardig statuut te realiseren.

We zijn er in geslaagd om voor de eerste keer in de geschiedenis de onthaalouders op te nemen in het VIA (Vlaams intersectoraal akkoord) voor de Vlaamse non profit werknemers. Dat is ook dankzij het engagement van de onthaalouders in de witte woede.

Het resultaat mag er zijn: het voorakkoord VIA 4 voorziet een miljoen euro om het werknemersstatuut voor onthaalouders te verfijnen. En als dit niet lukt tegen 2012 (met alle loze beloftes van verschillende overheden) zijn we voorbereid: dan wordt dit bedrag geïnvesteerd in een 2e pensioenpijler voor de onthaalouders.

Geniet van je dag van de onthaalouder!

Fatiha Dahmani, sectorverantwoorlijke LBC-NVK