Onthaalgrootouders? Misschien is het toch beter om de gezinsopvang deftig op te waarderen?

wo, 05/04/2017 - 10:17 -- Redactie

Gisteren kon je in elke krant lezen dat Roeselare op zoek gaat naar frisse oma’s en opa’s voor de kinderopvang. Vaak zorgen opa’s en oma’s sowieso al voor de kleinkinderen, waarom dan niet één of twee extra kinderen opvangen, zo klinkt het. Reden: het aantal onthaalouders blijft drastisch dalen.

Het aantal onthaalouders blijft inderdaad dalen. Cijfers van Kind en Gezin tonen een daling van 500 onthaalouders (van 5.903 onthaalouders naar 5.411) op 1 jaar tijd. In 2005 waren er nog 7.551 onthaalouders. Op 10 jaar tijd is het aantal onthaalouder met meer dan 20% gedaald.

De LBC-NVK, de vakbond voor onthaalouders, begrijpt dat sommige diensten voor opvanggezinnen wanhopig op zoek gaan naar onthaalouders. Het inschakelen van grootouders lijkt inderdaad een wanhoopsdaad.

Maar jammer genoeg moeten die grootouders zelf langer blijven werken en kunnen ze pas later op pensioen. En sporadisch inspringen voor de zorg voor je eigen kleinkinderen mag echt wel niet vergeleken worden met een professionele job als kinderbegeleider. Die organiseert op basis van een opvangplan pedagogische begeleiding voor andermans kinderen.

De LBC-NVK stelt voor om de gezinsopvang op een duurzame manier te organiseren. Wat als we de oorzaken van de daling van het aantal onthaalouders zouden aanpakken?

Men vergeet soms dat onthaalouders hele lange dagen kloppen. Daarvoor krijgen ze geen loon maar een onkostenvergoeding van nog geen 20 euro per dag per kind. Die onkostenvergoeding is al jaren niet meer verhoogd terwijl de onkosten, o.a. de prijzen van elektriciteit en voeding, enorm gestegen zijn.

Bovendien genieten onthaalouders niet van alle sociale rechten die elke werknemer in België wel heeft. Onthaalouders hebben geen recht op betaalde vakantie. Zij kunnen niet genieten van betaalde wettelijke feestdagen. Meestal weten zij aan het begin van de maand niet hoeveel ze die maand zullen verdienen. Nog redenen nodig waarom het aantal onthaalouders jaar na jaar blijft dalen?

De LBC-NVK stelt daarom voor om het project “werknemersstatuut voor onthaalouders”, dat positief werd geëvalueerd, uit te breiden en dus de mogelijkheid te geven aan veel meer onthaalouders om in een volwaardig werknemersstatuut aan de slag te gaan of te blijven. Met een volwaardig werknemersstatuut wordt werken als onthaalouder veel aantrekkelijker.

Men stapt best af van het idee dat de gezinsopvang eventjes kan gecombineerd worden met de opvang van eigen (klein)kinderen. Dat is helemaal geen duurzame visie op de gezinsopvang. Veel van die opa’s en oma’s zullen met de kinderopvang stoppen zodra de eigen kleinkinderen naar de kleuterschool gaan.

De sector verdient beter. Hij verdient het om op een deftige en duurzame manier opgewaardeerd te worden.

Reacties

Door claudine op

ooooo ooo en waar staan wij dan geef ons ons statuut waar wij voor werken enja soms 12uur per dag ;;geen verlofgeld geen eindejaarspremie maak het op die manier aantrekkelijker en er zullen genoeg kandidaten zijn hoor

Door Houben veronique op

Dat zou het zijn een werknemersstatuut zou onmiddellijk instappen
En begrijp dat vele oo stoppen

Door Grandma op

Volledig mee eens! De overheid moet inderdaad de OORZAKEN van de daling aanpakken! Maak van onthaalouder/gezin een volwaardig beroep met wettelijke zekerheden en rechten. Dan pas wordt het financieel haalbaar voor capabele en enthousiaste opvangouders!

Door Eloot Katharina op

Misschien dan ook eens het huidige proefproject vh werknemersstatuut eens opwaarderen ! Die vergoeding blijkt ook niet van waardering van ons werk. Een poetsvrouw , met alle respect ervoor, verdienen even veel of meer voor minder uren te werken. De extra onkostenvergoeding moet je niet als inkomst rekenen want die gaat integraal naar effectief alle onkosten. Dan blijft er maar een een pover loontje over voor het aantal uren werk. Het enige positieve eraan is dat je vakantiegeld hebt en meer ziekengeld en pensioen. Maar uiteindelijk werk je voor een degelijk loon en zou de rest vanzelfsprekend moeten zijn zoals bij elke andere werknemer. Dit is uiteraard mijn persoonlijke mening. Mvg, Katharina

Door kato62@hotmail.be op

Hopelijk lezen de bevoegde diensten dit ook eens... Ze kunnen er toch niet mee akkoord gaan dat wij geen statuut hebben en geen recht op pensioen, terwijl we wel minimum 55uur per week moeten werken? Dit kan toch niet??? Die grootouders krijgen méér voordelen dan wij... bovenop hun pensioen... Hoe wraakroepend is dat niet?

Door Kimberley op

Onthaalouders hebben een super belangrijke taak! Zij voedde mee onze kinderen op! En het moet dringend erkend worden. Ik vind dit een schade dat onze onthaalouders niet "erkend" worden. Ik snap zelf niet waarom de regering hier niets aan doet. een groot vraagteken.

Door vdb op

Het proefproject onthaalouders zal ook geen verbetering brengen gezien het pover loon dat daar tegenover staat, vele onthaalouders zullen stoppen bij een veralgemeende invoering van het werknemersstatuut. Als ik zie wat de geraamde meerkost is bij een veralgemeende invoering van dit werknemersstatuut zal dit niet bij dragen tot een verhoging van het aantal onthaalouders. Ik vrees dat dit dan wel eens zou kunnen leiden tot een veralgemeende invoer van grote crèches welke economisch efficiënter zullen zijn dan een gefragmenteerde gezinsopvang.

Door de brauwer mieke op

Onthaalgrootouders dit jaar word ik 65 jaar ben onthaalouder bij Ko eind volgend jaar ben ik verplicht om te stoppen graag werkte ik nog verder maar dit kan niet bij Ko wie kan mij helpen zodat het mogelijk is om nog beetje verder te werken

Door christine op

ik denk dat de ' onthaalgrootouders ' zoals ze die hopen te vinden, vlug zullen afhaken als ze horen aan welke regeltjes ze allemaal moeten voldoen om te mogen starten. Ik ben 32 jaar onthaalmoeder geweest en was het beu om voor zo'n pover loon steeds te moeten voldoen aan al de nieuwe regels die kind en gezin oplegde. Ik ben ermee gestopt en zorg nu nog enkel voor mijn kleinkinderen!

Door vermoeide oo op

Ben sinds kort ook gestopt als oo na een paar jaar, reden: te weinig loon voor de uren die je moet doen, weinig waardering, lange dagen waardoor je minder tijd hebt voor eigen gezin, geen vakantiegeld, geen eindejaarspremie, geen pensioen,......ik deed het heel graag maar vele mensen onderschatten deze job zowel fysiek als mentaal ! En zolang ze geen veranderingen doorvoeren vrees ik dat er nog veel meer zullen stoppen