Onthaalouder Gerty: "Het wordt tijd dat onze regering eindelijk eens tijd en geld gaat vrijmaken voor een degelijk werknemersstatuut dat interessant is voor iedereen"

Foto: Aditya Romansa

Ik heb mij ook opgegeven voor het werknemersstatuut. Als onthaalouder worden er je zoveel regeltjes van Kind&Gezin opgelegd dat het bijna onmogelijk is, om zonder enige vorm van vergoeding of compensatie, aan deze regeltjes te voldoen. Bijvoorbeeld rookmelders, speelgoed .... alles moet door ons zelf betaald worden met de sobere vergoeding die wij krijgen.

Daarom snap ik wel dat de meeste onthaalouders er de brui aan geven, niet omdat ze willen stoppen maar omdat ze MOETEN stoppen aangezien het financieel niet haalbaar is.

Wij willen erkend worden. Wij krijgen zoveel verantwoordelijkheid maar eigenlijk staan we nergens. Het wordt tijd dat onze regering eindelijk eens tijd en geld gaat vrijmaken voor een degelijk werknemersstatuut dat interessant is voor iedereen.

Reacties

Door Anne-lise Adam op

Toen ik in 2002 nog onthaalmoeder was, waren er reeds beloftes. Loze beloftes. Onthaalmoeders hebben nog altijd geen statuut. Waarom? Ze werken even hard en soms nog harder dan andere. Ze geven een vingerkootje om ze te sussen en weer jaren verder te kunnen gaan. Als iedere onthaalmoeder het werk zou neerleggen, wat gaan ze dan doen? Maar niet voor 1 dag, voor 1-2 weken.... Dan gaan we eens zien. Want niet iedereen kan terug vallen op grootouders of familie.... Maar een onthaalmoeder heeft een hart en gaat dit niet doen, jammer. Denk dat dit de enige manier is om de mensen/ministers/werkgevers eens goed wakker te doen schudden. Ik ben al jaren geen onthaalmoeder meer door oa geen deftige rechten, maar wel een waslijst aan plichten. Maar het zit me nog in het hart. Eenmaal onthaalmoeder altijd onthaalmoeder ook al werk je niet meer als onthaalmoeder.