LBC-NVK wenst alle onthaalouders een hele fijne dag van de onthaalouder en stelt toekomstvisie gezinsopvang voor

do, 12/10/2017 - 08:22 -- Redactie

Donderdag 12 oktober is de Dag van de Onthaalouder. De LBC-NVK wenst alle onthaalouders vandaag een heel fijne werkdag toe en roept iedereen die zijn kindjes laat opvangen in de gezinsopvang op zijn of haar onthaalouder eens extra in de bloemetjes te zetten. Maar de onthaalouders hebben meer nodig dan een keer per jaar een bloemetje.

“Professionele onthaalouders en duidelijke kwaliteitseisen zijn noodzakelijk om de kinderopvang door onthaalouders duurzaam en degelijk te maken en houden.” Dat staat in de toekomstvisie op de ‘gezinsopvang’ die de werking voor onthaalouders bij de LBC-NVK vandaag lanceert. Hier kan je de volledige toekomstvisie op de gezinsopvang lezen.

Het aantal onthaalouders verminderde in tien jaar tijd met méér dan 20%. Alleen al in de voorbije twee jaar hielden meer dan 500 onthaalouders het voor bekeken. En de dalende trend houdt aan. Er zijn nu nog maar een kleine 5.000 onthaalouders. Als dit zo doorgaat, zullen in Vlaanderen binnen afzienbare tijd nog maar bitter weinig kinderen worden opgevangen door onthaalouders.

De Vlaamse overheid had beloofd om het probleem aan te pakken en een ‘strategische denk -en visieoefening’ te maken. Maar die oefening is er nog altijd niet. Daarom heeft de LBC-NVK, de vakbond van de onthaalouders, zelf een visienota uitgewerkt.

De LBC-NVK pleit voor een gezinsopvang die duurzaam en kwaliteitsvol is,. Twee belangrijke voorwaarden moeten dan wel worden vervuld: professionele onthaalouders moeten aan een bepaald profiel beantwoorden, en de opvang moet ook rekening houden met kwaliteitsvoorwaarden.

Niet iedereen kan dit werk doen

Een duurzame gezinsopvang kan niet zonder professionele onthaalouders. Zonder bekwaamheidseisen lukt het niet. Er moet definitief komaf worden gemaakt met het idee dat zomaar iedereen andermans kinderen kan begeleiden.

Professionele kinderbegeleiders in de gezinsopvang werken niet in nepstatuten. Ze worden gewaardeerd en omkaderd, net zoals kinderbegeleiders in de kinderdagverblijven, leerkrachten, opvoeders. Dit is perfect mogelijk, getuige het project waarbij aan 120 onthaalouders een volwaardig werknemersstatuut werd gegeven.

Dit project is heel positief geëvalueerd. De deelnemende onthaalouders waren dolgelukkig dat ze zich niet langer constant zorgen moesten maken over financiën, of over de vraag wat er met hen zou gebeuren bij ziekte. Als werknemer konden ze zich concentreren op hun échte werk: kinderen goed opvangen. Het project ‘werknemersstatuut voor onthaalouders’ moet heel dringend worden uitgebreid. Maar zolang niet alle onthaalouders kunnen genieten van een volwaardig werknemersstatuut wordt best ook het huidige, gebrekkige statuut verbeterd.

De visie van de LBC-NVK gaat ook uit van kwaliteitseisen voor de opvang, in het belang van de kinderen en hun pedagogische ontwikkeling. Er is geen kwaliteit zonder een goede norm voor het aantal kinderen per begeleider.

Norm van 4 kinderen

Vandaag zouden onthaalouders moeten streven naar een gemiddelde van 4 op te vangen kinderen per dag. Maximaal mogen er tegelijkertijd 8 kinderen tegelijkertijd aanwezig zijn in het huis van een onthaalouder. In werkelijkheid vangen heel wat onthaalouders permanent meer dan 4 kinderen op. Er is dus een constante overbezetting.

Heel wat onthaalouders stappen om financiële redenen noodgedwongen in dat systeem van overbezetting. Omdat hun huidige statuut nog altijd gebrekkig is. Zij vangen meer dan 4 kinderen om hun onkostenvergoeding op te krikken. De LBC-NVK wil niet wachten op de effecten op de lange termijn, niet voor de onthaalouders en ook niet voor de kinderen.

De gezinsopvang zal haar pedagogische waarde verliezen als ze wordt beperkt tot louter babysit spelen. De LBC-NVK hoopt dat onze visie zal worden gesteund door iedereen die de gezinsopvang een warm hart toedraagt. Binnenkort lanceren wij een actieplan om onze visie te realiseren.

Fatiha Dahmani
Sectorverantwoordelijke kinderopvang bij de LBC-NVK

Reacties

Door Heidi De Vos op

jullie willen professionele en gekwalificeerde onthaalouders. Die kwalificaties moeten blijkbaar nog bepaald worden . Dit lees ik in het gedeellte :ik wil starten als onthaalouder. Mijn dienst doet een jonge collega nu al de opleiding kinderzorg in weekendonderwijs volgen om in 2024 de nodige kwalificaties te hebben. Ze heeft vorig schooljaar 3 modules afgewerkt , 1 per trimester, dan moest ze maar om de 2 weken op zaterdag naar de les . Er zijn een 18-tal modules en dus doet ze er nu dan maar 2 tegelijk . Dit betekent elke zaterdag lesdag . Mijn collega heeft 2 eigen kindjes van 4 jaar en 2 jaar , ze werkt 5 dagen als onthaalouder van 7 uur tot 18 uur . Voor die modules moet ze taken en verslagen maken 's avonds en op zaterdag naar les , niet bij de deur. Nadien boodschappen doen en op zondag poetsdag . Bij examens 's avonds studeren want geen recht op educatief verlof . Dit kunnen jullie toch nooit goedkeuren als vakbond want dit lijkt me toch onmenselijk . Dit komt de kwaliteit zeker niet ten goede want dit is niet vol te houden . En dan praten we nog niet over de kostprijs . Wat vinden jullie daarvan?

Door Redactie op

Beste Heidi,

Het is bewonderenswaardig hoe jouw collega en andere beginnende onthaalouders hun job combineren met een opleiding en hun gezin. Een opleiding draagt bij tot een nog betere zorg aan de onthaalkinderen die ons worden toevertrouwd.

Maar wie onthaalouder wil blijven of worden moet wel een haalbaar traject kunnen afleggen binnen een bepaalde periode. Daarom nemen we jouw bezorgdheid ernstig en onderzoeken de situatie grondig. Graag komen we hier binnenkort op terug.