Een werknemersstatuut voor 400 Waalse onthaalouders!

vr, 12/01/2018 - 11:57 -- Redactie

Al meer dan 30 jaar lang strijden onthaalouders voor een volwaardig statuut. Met een eerste stap in 2003 kregen de onthaalouders een beperkte sociale bescherming door middel van het sui-generis statuut. Dit statuut had na een overgangsfase van 3 jaar moeten leiden tot een volwaardig werknemersstatuut.

Maar vandaag hebben onthaalouders nog steeds geen vast inkomen, geen volwaardige ziekte-uitkering, geen betaalde vakantiedagen, geen recht op werkloosheidsuitkeringen,… kortom een statuut dat eerder in de 19de eeuw thuishoort. Wallonië neemt alvast een grote stap in de juiste richting.

Wallonië telt 2617 erkende onthaalouders (ONE 2015). Samen vangen zij meer dan 10 000 kinderen op. Dat komt neer op ongeveer een kwart van de beschikbare opvangplaatsen voor jonge kinderen. Geen peulschil dus.

In Vlaanderen was er met het proefproject al een eerste grote doorbraak in het dossier van de onthaalouders. De LBC-NVK trok daar de kar en zorgde ervoor dat 120 voltijds equivalenten een werknemersstatuut kregen. Nu komt er na jarenlang bikkelen en intensief onderhandelen ook schot in de zaak bij onze Franstalige collega’s.

Eind 2017 kondigde men aan dat er eindelijk een akkoord was tussen de vakbonden, de Franse gemeenschapsregering, de ONE (Franstalige tegenhanger van Kind en Gezin) en ‘Het platform voor een statuut’. Vervolgens maakte bevoegd minister Alda Greoli (CDH) bekend dat er vanaf 2018 een proefproject voor onthaalouders van start gaat.

Dit project geeft 400 onthaalouders vanaf 2018 een werknemersstatuut. Dat aantal wordt in 2019 en 2020 verhoogd naar respectievelijk 600 en 900 onthaalouders. Voor 2018 werd er een budget van 16 miljoen euro uitgetrokken. 12 miljoen euro zal dienen voor het statuut. 4 miljoen euro gebruikt zal worden om de onkostenvergoeding op te trekken.

Wallonië kiest duidelijk resoluut voor een duurzame gezinsopvang. Niet alleen kunnen bestaande onthaalouders kiezen voor een volwaardig statuut, nieuwe collega’s zullen kunnen starten als volwaardige werknemers.

Concreet zullen onthaalouders vakantiegeld ontvangen, naast hun loon een kostenforfait krijgen, compensatiedagen verwerven voor hun overuren en kunnen ze genieten van betaalde vakanties. De arbeidstijd zal ook beperkt worden en men krijgt een fiscale vrijstelling van 10% op beroepsonkosten.

Deze beslissing komt uiteraard niet zomaar uit de lucht vallen. Dit is het resultaat van jarenlange inzet en engagement. Een dikke proficiat aan de onthaalouders én de vakbonden.

Wij zijn ervan overtuigd dat we weer een flinke stap dichter bij een volwaardig statuut voor alle onthaalouders zijn. Het spreekt voor zich dat de LBC-NVK het Waals project toejuicht en als inspiratie zal gebruiken tijdens de onderhandelingen voor het nieuw Vlaams sociaal akkoord. In het kader van deze onderhandelingen ijvert LBC-NVK voor een uitbreiding en verbetering van het Vlaams project.

Reacties

Door Nelleke op

Dit nieuws is hoopvol en hartverwarmend. Maar wat duurt het lang. Hoe is het mogelijk dat de politiek ons zo in de steek laat. Alle onthaalouders hadden anno 2018 een volwaardig statuut moeten hebben. Maar ... we blijven hopen! Dank u wel LBC-NVK. Volhouden!

Door Jan op

Hoe ga je in het werknemersstatuut 60 urenwerkweek verdedigen als Europa duidelijk zegt dat 48 uur het maximale is. En boven de grens van 60 mag er helemaal niet gewerkt worden ook niet met uitzonderingen? En welk loon - het GMMI op basis van 38 uur zoals nu ? Terwijl deze mensen 48 uur en meer werken? Het is uitbuiting om deze mensen op deze basis een job aan te bieden, dit is uitbuiting.