Boeiende poppekas over ouderschap in tijden van parentale burnout en de crisis in de kinderopvang.

Met veel plezier en interesse keken we naar de Poppekas van @lecoeuramareebasse over ouderschap in tijden van parentale burnout. Op ludieke wijze legt Noëmi uit hoe het komt dat we ons allemaal zo opgebrand voelen. De lach der herkenning verscheen geregeld op ons gezicht.

Ze stelt kritische vragen die onze regering zichzelf ook beter eens zou stellen. Als ouder krijg je wel eens de opmerking: "Je hebt zelf gekozen voor kinderen dus moet je er zelf ook maar voor opdraaien". Maar @lecoeuramareebasse maakt hierbij de terechte bedenking dat die 'kinderen' die we grootbrengen wel de werknemers zijn waar de regering en onze gehele samenleving op rekent in de toekomst. Ouders horen daarnaast bij voorkeur beiden fulltime te werken om onze huidige economie mee draaiende te houden.

Gooi daar nog eens de crisis in de kinderopvang bovenop en het is geen wonder dat we niet meer weten waar te beginnen.
De Poppekas brengt de oorzaken van deze crisis helder in beeld. De regering heeft de lat systematisch verlaagd voor de kwaliteit van de kinderopvang en nooit een prioriteit gemaakt van duurzame oplossingen en investeringen in de toekomst van deze sector.

Eindigen doet Noëmi met een positieve boodschap van hoop. Er is verzet mogelijk. De regering heeft ons nodig om onze economie in stand te houden. "Wat willen wij als samenleving en waarvoor doen we het? Tijd dat we terug voelen dat we deel uit maken van een gemeenschap en solidair zijn, 'samen struggelen'" noemt ze het. "We moeten altijd blijven geloven. De geschiedenis leert ons dat we kunnen winnen."

Op 31 januari komen we met de non-profit samen op straat voor betere arbeidsomstandigheden. Laat je stem mee horen als werknemer, als burger en toon je solidariteit door mee te stappen in de betoging. Afspraak om 10.30u aan het Noord-Station. Tot dan!

Wil je ook graag de poppekas bekijken? Check dan zeker de instagram account van @lecoeuramareebasse. In haar link in bio kan je meteen doorklikken naar de website met de opname. De volledige opbrengst van de tickets gaat naar De Armste Week! Nog te bekijken tot en met 25 januari 2023. Wij kunnen het alvast warm aanbevelen.