Eindelijk volwaardig werknemersstatuut in zicht

Eindelijk volwaardig werknemersstatuut in zicht

Federaal minister Milquet heeft toegezegd dat vanaf volgend jaar onthaalouders een volwaardig werknemersstatuut krijgen. Dat betekent onder meer een gegarandeerd inkomen, volwaardige ziekteuitkeringen, een volwaardig pensioen en vakantiegeld....

Zowat 1.000 onthaalouders uit heel België gaven elkaar op vrijdag 13 maart om 11.00u rendez-vous aan het Centraal Station in Brussel. De onthaalouders voerden actie aan het kabinet van de minister van Werk en Gelijke Kansen, Joëlle Milquet, en aan het kabinet van premier Herman Van Rompuy. Vooraf ging een delegatie langs bij de ministers Catherine Fonck en Veerle Heeren.

En datgene waar we met zijn allen al zo lang op hopen is geschied: de eis van de onthaalouders dat de politici uitvoeren wat ze voor de jongste verkiezingen beloofden, namelijk een volwaardig werknemersstatuut wordt eindelijk uitgevoerd. Milquet deed de broodnodige toezeggingen. In technische werkgroepen worden praktische en juridische vragen verder uitgewerkt. De bedoeling is om voor de zomervakantie de concrete stappen klaar te hebben.

Een videoreportage kan je bekijken op www.wittewoede.be.

Een dikke proficiat aan alle onthaalouders die al meer dan 10 jaar samen met de LBC-NVK aan de kar hebben getrokken. Bedankt voor jullie inzet en enthousiasme!

Fatiha Dahmani, sectorverantwoordelijke kinderopvang LBC-NVK