Jobbonus ook voor onthaalouders sui generis fiscaal vrijgesteld

Als onthaalouder sui generis kan je ook rekenen op de jobbonus. Het statuut ‘sui generis’ houdt in dat je als onthaalouder wordt gelijkgeschakeld met loontrekkenden. De kinderopvangdienst waarvan je afhangt, wordt beschouwd als je werkgever. Die doet de nodige aangiftes aan de RSZ. Dat geldt zowel voor private diensten (vzw’s) als voor publieke (gemeentelijke of intercommunale) kinderopvangdiensten.

De jobbonus wordt vrijgesteld als inkomen voor de personenbelasting. Je zal hier dus geen belastingen op moeten betalen.

Voor alle informatie over hoe de jobbonus wordt uitbetaald, hoe hoog de jobbonus maximaal is, en meer, kan je kijken op deze webpagina: www.vlaanderen.be.
Neem ook zeker een kijkje bij de veelgestelde vragen, er is een specifieke FAQ over onthaalouders sui generis. Onthaalouders werknemers komen uiteraard ook in aanmerking zoals elke andere werknemer.

Deze jobbonus wordt automatisch uitbetaald wanneer je rekening nummer geregistreerd is op burgerprofiel.be. Heb je het nog niet geregistreerd en weet je niet hoe? Dan kan je hier meer info terug vinden.