Onthaalmoeder Annemieke: "Kom eens één weekje meedraaien, dan weet je wat een zwaar beroep is"

Onthaalouders houden er mee op, in de krant van 16 december 2014. Ik ben reeds 29 jaar onthaalouder en zie het jaarlijks achteruit gaan. Werk van 6 u tot 18 u van maandag tot vrijdag Altijd klaar staan en maar knikken als de ouders zeggen: "Oh ja , vergeten te zeggen volgende week komt onze ukkepuk niet, we nemen een weekje verlof," of "Vanaf volgende maand komt ze maar 3 dagen per week i.p.v. 4.

En wij maar knikken en tevreden zijn. Wat ook gebeurt ouders nemen 1 dag per week ouderschapsverlof ( waar ze een vergoeding voor krijgen) en dumpen dan de kindjes toch bij ons om eens op hun gemak te zijn (deze opvang word dan nog eens fiscaal aftrekbaar), Daar is geld voor, maar voor ons een waardig loon en pensioen te geven,dat gaat niet.

Ik heb het al die jaren met hart en ziel gedaan, niets was er teveel aan, maar die laatste controle en opmetingen van elke hoekje van mijn huis stemt mij tot nadenken. ik heb 5 slaapkamers. Graag zou ik al de huizen gaan opmeten van de opvangkindjes thuis. Denk dat er weinig zouden slagen bij de controle. Uur van aankomst en vertrek opschrijven, nog zoiets. Wanneer komen ze de kindjes halen, 5' voor de overgang naar een volle dag, of 5' voor een extra vergoeding van volle dag naar anderhalve dag. En dan weten ze niet hoe het komt dat we er de brui aan geven.

Brussel, kom eens één weekje meedraaien, dan weet je wat een zwaar beroep is.