Onthaalmoeder Miet: "Na de vakantie stop ik ermee"

Polleke is een werknemer. Hij heeft zin om een verre, lange reis te maken… Polleke neemt tijdskrediet! Zo moet hij zijn job niet stopzetten en, nog belangrijker: zo blijft hij maandelijks toch een aardig centje verdienen, zomaar, om te genieten… Ik gun het Polleke van harte. Hij moet gebruik maken van de mogelijkheden die hij aangeboden krijgt.

Stientje is mama van zorgenkindjes. Zij is onthaalmoeder. Onthaalmoeders zijn werknemers (http://www.gva.be/cnt/oid391543/archief-cassatie-bevestigt-onthaalmoeder...), maar toch hebben zij geen werknemersstatuut. Stientje heeft dus niet dezelfde rechten als Polleke. Stientje kan de wereldreis waar Polleke zo van geniet niet zomaar maken. Meer zelfs! Stientje kan ook niet zomaar een pauze nemen om voor haar kindjes te zorgen.

Hopelijk komt daar snel verandering in. Hopelijk krijgen onthaalouders snel dezelfde rechten en plichten als elke andere werknemer, op alle vlak! Voor dit Stientje komt het helaas te laat…

Dit Stientje hakt knopen door, moeilijke knopen… Dit Stientje ziet geen andere opties meer. Na de vakantie zwaai ik mijn opvangkindjes en hun ouders uit, met pijn in het hart.

Geniet nog van de reis, Polleke!