Onthaalouder Katrien: "Ik wil een volwaardig werknemersstatuut, mét vakantiegeld én een dertiende maand"

Hallo, Vorig jaar startte ik met grote overtuiging als onthaalouder. Ik doe dit werk nog altijd heel graag ! Met hart en ziel ! Maar ... ik moest spijtig genoeg ook ondervinden hoe onderbetaald deze job wel is. Je moet al bijna 7 à 8 kindjes bijhouden wil je er een volwaardig maandloon aan overhouden. Op die manier kan je heel moeilijk ieder kindje de nodige aandacht geven die hij/zij verdient. Dat vind ik heel spijtig.

Naast de werkuren met de kindjes komen ook nog enkele werkuren die niet gezien worden door de ouders of buitenstaanders. Denk maar aan de dagelijkse opkuis 's avonds, slabbetjes wassen, boodschappen doen (telkens 2 volle winkelkarren op zaterdag), kleine babyportietjes invriezen, knutselwerkjes voorbereiden, themaweken voorbereiden, naar de bibliotheek om kinderboekjes, naar de spelotheek om nieuwe spelletjes, de wekelijkse grote opkuis tot 20u op vrijdagavond, kinderbedjes verversen, tutjes afkoken ... het blijft niet bij de opvang van 7u tot 18u hoor !

Eigenlijk zouden we toch minstens hetzelfde statuut en loon mogen krijgen als een voltijds 'kinderverzorgster' die ergens in loondienst werkt, MET vakantiegeld en een dertiende maand. Nu verdienen we eigenlijk maar wat iemand anders verdient met te gaan stempelen ...