Stap je met ons mee tijdens de grote non-profit betoging van 13 juni?

Op dinsdag 16 mei voerden we met enkele tientallen militanten uit zorg, welzijn en cultuur actie aan de kabinetten van de ministers Crevits en Vandenbroucke. Op symbolische wijze kregen de voor de non-profit bevoegde ministers een zorgbooster, die hen moet helpen om snel werk te maken van een toekomstplan voor zorg, welzijn en cultuur. Ook de veel te hoge werkdruk in de sector van de kinderopvang kwam uiteraard aan bod.

Sinds onze laatste grote actie van 31 januari blijft het stil aan de regeringskant.
De kinderopvang zit nog steeds in zware crisis. De berichten over sluitingen van kindercrèches en onthaalouders blijven binnenstromen. Ouders vinden geen opvang meer voor hun kindjes. De werkdruk is nog steeds torenhoog zowel bij de allerkleinsten als in de buitenschoolse opvang. Er zijn op korte termijn oplossingen nodig en niet pas na de volgende verkiezingen. Daarnaast moet er volop ingezet worden op een duurzaam toekomstplan voor de sector. Jullie zetten je elke dag mat hart en ziel in voor ons kostbaarste goed. Jullie verdienen beter. Veel beter. We zullen daarom ook blijven ijveren voor een werknemersstatuut voor elke onthaalouder die dit wenst vanaf 2024. De werkdruk moet stevig omlaag door minder kindjes per begeleider en een vermindering van het aantal kindjes wanneer je ouder wordt. En uiteraard hoger loon zoals de kinderbegeleiders in de kinderdagverblijven Trap2A. Want gelijk werk verdient een gelijk loon.

Op dinsdag 13 juni komen we daarom opnieuw op straat voor meer investeringen in zorg, welzijn, en cultuur. En dat is nodig, want de uitdagingen zijn groot en de investeringen ontoereikend.
Stap met ons mee op 13 juni in Brussel. We zullen blijven op straat komen tot er iets verandert. Afspraak om 10.30u aan Brussel-Noord. Tot dan!

Alle vervoersafspraken voor jou regio kan je hier terugvinden op wittewoede.be