Steun de eis van de onthaalouders voor een volwaardig werknemersstatuut: campagnefilm en data en plaatsen staking

Steun de eis van de onthaalouders voor een volwaardig werknemersstatuut: campagnefilm en data en plaatsen staking

Onthaalouders aangesloten bij een dienst vechten al meer dan 10 jaar voor een volwaardig werknemersstatuut. Het huidige sociaal vangnet geeft hen immers niet dezelfde rechten als alle andere werknemers. Onthaalouders hebben geen inkomenszekerheid, ze kunnen niet terugvallen op een werkloosheidsuitkering of een volwaardige uitkering bij ziekte.

Vorig voorjaar deden de verschillende bevoegde ministers beloftes om dat volwaardig werknemersstatuut vanaf 1 januari 2010 in te voeren. 1 januari ligt al een tijdje achter ons en de onthaalouders wachten nog steeds. Hoog tijd voor de bevoegde ministers om hun beloftes waar te maken. Steun uw onthaalouder in de strijd voor een volwaardig werknemersstatuut.

  • 15/2 Limburg, Genk op het Stadsplein (tegenover de bib)
  • 17/2 Antwerpen: flyeren in de voormiddag (uren nog af te spreken) in het Centraal Station. In de namiddag (13-15u) animeren we de Wapper (Meir naast Espritwinkel) met animatie (o.a. schminkers, muziek) en vragen we aan voorbijgangers ons spandoek of sandwichbord te ondertekenen als steun. Wie wil meedoen, mag mailen.
  • 19/2 Brabant, Leuven aan het Ladeuzeplein nabij het ACV-gebouw
  • 25/2 Sint-Niklaas, de markt
  • 26/2 Gent: het Zuid
  • 26/2 West-Vlaanderen

Iedereen is welkom om de stakende onthaalouders een hart onder de riem te steken!

(Stakende onthaalouders die aangesloten zijn bij de LBC-NVK krijgen een stakers- en vervoerskostenvergoeding)