Vakbondsactie bij Ferm Kinderopvang

Op donderdag 7 december om 13 uur voeren de kinderbegeleiders van FERM Kinderopvang (één van de grootste aanbieders van gezins- en groepsopvang voor baby’s, peuters en schoolgaande kinderen) actie aan de hoofdzetel van het bedrijf aan de Remylaan 4 in Wijgmaal.

De reden is de situatie waarbij zonder objectieve motivering een provinciemanager meteen uit haar functie werd ontzet. Zonder inspraak of akkoord stelde de directie haar voor een voldongen feit: ze moest een stap opzij zetten naar een lagere functie. Als klap op de vuurpijl werd in een mededeling gesuggereerd dat het haar eigen keuze was, wat pertinent onwaar is (en helaas geen alleenstaand feit).

De directie voert eenzijdig veranderingen door in loon- en arbeidsvoorwaarden, zonder enige vorm van overleg en zonder zich aan interne regels te houden.

Saïda Isbai (verantwoordelijke secretaris ACV Puls): "De maat is vol. ACV Puls eist een correct sociaal overleg, een eerlijk personeelsbeleid, en een juiste inzet van financiële middelen."

Voor een organisatie die er prat op gaat waarden als verbindende communicatie, gedeeld leiderschap, duurzaamheid en transparantie hoog in het vaandel te dragen, verloopt het sociaal overleg enorm stroef. De directie is weinig constructief en vertikt het om belangrijke vragen van het personeel te beantwoorden. ACV Puls vreest ook dat de kwaliteit van opvang in gevaar dreigt te komen. Er is nul ruimte voor debat en de menselijkheid is ver zoek. De werknemers van FERM hebben er genoeg van.