Vlaamse regering verlengt compensatieregeling voor onthaalouders

Goed nieuws: de Vlaamse regering voert de compensatieregeling voor onthaalouders opnieuw in. Deze regeling ging in op 13 maart, maar werd op 1 oktober stopgezet.

Nochtans hielden veel van thuis uit werkende ouders hun kinderen thuis. Nu telewerk terug de regel is, zal dit nog toenemen. Het gevolg is dat onthaalouders sui generis het moeten stellen met een opvanguitkering. Hun inkomen is daardoor erg laag en voor sommigen niet leefbaar.

We hebben dit aangekaart bij Minister Beke, die het ging bespreken met de Vlaamse regering. Die besliste om de compensatieregeling terug in te voeren voor de maand november. De situatie wordt elke maand geëvalueerd. Meer informatie vind je hier

Update!

Minister Beke heeft beslist dat voor de maand mei 2021, net als de voorbije maanden, de volledige compensatieregeling zal gelden. Voor de onthaalouders betekent dit dat je dienst voor de maand mei 2021 geen formulier C220 B aflevert als je compensatievergoeding ontvangt. De dagen compensatievergoeding zijn gelijkgesteld voor de RSZ.